Bh. izvoz gubi bitku s uvozom

Bez autora
Jun 24 2012

Bosna i Hercegovina ostvarila je u maju ove godine ukupan robni promet s inozemstvom u vrijednosti od skoro dvije milijarde maraka, od čega se na izvoz odnosi 706 miliona KM ili 35 posto, a na uvoz milijardu i 315 miliona KM ili 65 posto. Procent pokrivenosti uvoza izvozom iznosio je 53,7 posto. U prvih pet mjeseci ove godine ostvaren je izvoz u vrijednosti od skoro tri milijarde maraka, što je za 7,2 posto manje nego u istom periodu 2011. U pet mjeseci ostvaren je uvoz u vrijednosti od skoro šest milijardi KM, što je za 1,2 posto više u odnosu na isti period 2011. U istom periodu procent pokrivenosti uvoza izvozom iznosio je 51,8 posto.

Bh. izvoz gubi bitku s uvozomBosna i Hercegovina ostvarila je u maju ove godine ukupan robni promet s inozemstvom u vrijednosti od skoro dvije milijarde maraka, od čega se na izvoz odnosi 706 miliona KM ili 35 posto, a na uvoz milijardu i 315 miliona KM ili 65 posto, javlja Srna.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, procent pokrivenosti uvoza izvozom iznosio je 53,7 posto.
 
U prvih pet mjeseci ove godine ostvaren je izvoz u vrijednosti od skoro tri milijarde maraka, što je za 7,2 posto manje nego u istom periodu 2011.

U pet mjeseci ostvaren je uvoz u vrijednosti od skoro šest milijardi KM, što je za 1,2 posto više u odnosu na isti period 2011.

U istom periodu procent pokrivenosti uvoza izvozom iznosio je 51,8 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik